Sosyal Medya Reklamcılığı Neden Önemlidir?

Profesyonel Sosyal Medya Reklamcılığı Neden Önemlidir?

Sosyal medya reklamcılığı, internetin ve teknolojinin sürekli gelişim içerisinde olması ile birlikte hayatımıza girmiş olan önemli bir pazarlama türüdür. Günümüzde internet kullanıcılarının yoğun bir kısmının sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullandığını ifade etmek mümkündür.

Sosyal medya kullanımı için bireylerin ya da işletmelerin belirli bir ihtiyacı olması gerekmez. Bu kapsamda sosyal medya reklamlarının de oldukça yoğun bir şekilde tercih edildiğini ifade etmemiz mümkündür. Şimdi gelin profesyonel bir şekilde yönetilen sosyal medya reklamlarının neden önemli olduğunu inceleyelim.

Profesyonel Sosyal Medya Reklamcılığının Sağladığı Faydalar

Ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgili promosyonlar sunmak, yeni bir ürünü tanıtmak, insanları bir etkinliğe çekmek veya insanları belirli bir eylemde bulunmaya teşvik etmek istiyorsanız, bu sosyal ağlarda reklamcılığı kullanmak için mükemmel bir fırsattır. Sosyal medya reklamcılığının sağladığı faydaları genel olarak aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür.

Web Sitenizin Trafiğini Arttırır

Her reklam, web sitenizdeki veya bir açılış sayfasındaki önemli bir sayfaya bağlantılıdır. Web sitenize gelen trafiğin artmasının nedeni budur. Bu, reklamlarınızla ilgilenen kişilere ulaşarak iş hedeflerinize ulaşma şansınızı artıracaktır.

Geniş Reklam Türü Seçenekleri Sunar

Sosyal ağların en güçlü yönlerinden biri, işletmenizin farklı hedeflerine göre sunulan reklam çeşitliliğidir. İster müşterilerinizi elde tutmak, ister marka bilinirliğinizi artırmak, hatta bir ürün veya hizmet satmak istiyor olun, ihtiyaçlarınızı karşılayacak reklamlar oluşturmak mümkün!

Niş Hedefleme

Tıpkı AdWords kampanyalarında olduğu gibi, bir kitleyi demografik özelliklerine ve ilgi alanlarına göre hedefleyebilirsiniz. Bu doğrultuda sosyal medya reklamlarında çok sayıda seçenek sunulur. Örneğin Facebook’ta müşterilerinizi davranışlarına göre, yani kullanıcıların Facebook’taki davranış biçimine göre filtreleyebilirsiniz. Aktif mi yoksa pasif mi? Tüzükler hakkında sık sık yorum yapıyorlar mı? Sohbete katılıyorlar mı? Yeni iş sayfalarını beğenmek için cazip geliyorlar mı? Tüm bu faktörler, reklam kampanyalarınızın sonuçlarını etkileyebilir. Sayfanızı halihazırda takip eden aboneleri hedeflemek veya hariç tutmak da mümkündür. Aynı şey abonelerinizin arkadaşları için de geçerlidir.

Düşük Maliyet

Sosyal medya reklamcılığının düşük maliyeti sağladığı en önemli avantajlardan bir tanesidir. Dijital reklamcılığın en uygun fiyatlı yolu sosyal medya reklamlarıdır. Bu nedenle küçük ve orta ölçekli işletmeler için idealdir. Bu tür tanıtım, arama motorlarında geleneksel reklamcılıktan daha ucuzdur. Ek olarak, sosyal ağlar KOBİ’lerin büyümesini teşvik eder. Çünkü her tür işletmeye aynı faydaları sunarlar. Tüketicilere ve dolayısıyla potansiyel müşterilere ulaşmanın çok etkili bir yoludur.

Sosyal Medya Reklamcılığında Kullanılan Kanallar

Günümüzde bireylerin yoğun bir şekilde kullandığı sosyal medya platformları bulunmaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda sosyal ağ size reklam yapma olanağı sunmaktadır. Ancak ihtiyaçlarınıza en uygun olanı akıllıca seçmek önemlidir. Her sosyal medya farklı bir müşteriye ulaşır ve çeşitli seçenekler sunar. Örneğin Instagram Linkedin ile aynı müşterilere ulaşmıyor ve Facebook aynı reklam seçeneklerini sunmuyor. Hangisini seçeceğinizi biliyor musunuz? İşte size hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak çeşitli seçenekler sunan ilk üç sosyal platform:

Facebook Reklamcılığı

Facebook size üç ana kategoriye ayrılmış 15 hedef sunar. Bunlar farkındalık, düşünme ve dönüşüm şeklindedir. Facebook’ta gerçekleştirilen kampanya türleri çeşitlidir. Bu kapsamda kampanya beğenilerinden sitenizdeki dönüşümleri artırma , bir yayının artırılması veya bir videonun görüntülenme sayısını artırmaya kadar çeşitlilik göstermektedir.


 

Facebook kullanıcıları, her yaştan insan dahil çok çeşitlidir. Facebook’un bize sunduğu çok hassas hedefleme parametreleri ile neredeyse her tür hedef müşteriye ulaşabiliyoruz.

Facebook’ta ki reklam türleri; fotoğraf reklamı, video reklamı, story, slayt gösterisi şeklindedir.

Instagram Reklamcılığı

Instagram Facebook’a ait olduğundan (ve artık her şey tek bir yerde yönetildiğinden), ayarlar benzerlik göstermektedir. Instagram’da site tıklamaları, dönüşümler, katılım, görüntülenen videolar, erişim ve sıklık, marka bilinirliği gibi kampanya hedeflerine erişim mümkündür.

Instagram’da hedefleme Facebook’ta olduğu kadar kesin olsa da, bu sosyal ağın çok daha genç kullanıcıları bulunmaktadır. Y kuşağına ulaşmak istiyorsanız, kesinlikle Instagram’da reklam vermeyi tercih edin. Instagram’da ki reklam türleri fotoğraf reklamı, video reklamı ve story şeklindedir.

Linkedin Reklamcılığı

B2B Pazarlama, çalışan işe alımı Linkedin reklamlarının hedefidir. Linkedin, profesyonellere yönelik bu sosyal ağ size aynı zamanda hassas hedefleme sunar. Hedef kişileriniz hakkında iş yeri, şirketin büyüklüğü, pozisyonu, kıdemi vb. gibi bilgileri bilmenizi sağlar. Linkedin reklam türleri; LinkedInmail (doğrudan Linkedin gelen kutusuna gönderilen sponsorlu içerik), haber akışındaki sponsorlu içerik, metin reklam ve görsel reklam şeklindedir.

İş hedefleriniz veya hedef kitleniz ne olursa olsun, sosyal medyada reklam vermek başarıya ulaşmanızı sağlar.

Tıpkı arama motorlarında reklam vermek gibi sosyal ağlarda reklam vermek de küçük bir işletme için reklam vermek için harika bir fırsattır. Genellikle geleneksel reklamcılığa göre daha iyi bir yatırım getirisi sağlar ve hızla gelişen çok çeşitli seçenekler sunar. Sosyal medya yönetimi uzmanları, en son trendlerin peşinde koşarken işinize ve hedeflerinize göre benimsemeniz için sizi en iyi uygulamalara yönlendirebilir.