Google Ads Reklamcılığının Avantajları

Google Ads Reklamcılığının Avantajları

Google Ads reklamları dijital pazarlama kanalları arasında en önemlilerinden bir tanesidir. Bu doğrultuda dijital çağa ayak uydurmak isteyen işletmelerin kesinlikle Google Ads reklamcılığından faydalanmaları gerekmektedir. Bu bağlamda bireylere ve işletmelere çeşitli avantajlar sunan Google Ads reklamlarının faydaları ile ilgili detaylı bir rehber hazırladık. Şimdi gelin bu rehberi ve Google Ads reklamlarının avantajlarını hep birlikte inceleyelim.

Google Ads Reklamcılığının Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Google AdWords, kullanıcıların reklamlarını davranışlara veya önceden tanımlanmış anahtar kelimelere göre yayınlamasına olanak tanıyan bir self servis reklamcılık programıdır. Reklam veren, bir internet kullanıcısı reklama yani sponsorlu gönderi bağlantısını tıkladığında ödeme yapmaktadır. Yani kullanıcılar reklama tıklamadan reklam veren’den herhangi bir ücret alınmaz. Tıklama başına maliyet; kalite puanı bileşenleri, beklenen tıklama oranı, reklam alaka düzeyi ve açılış sayfası kullanılabilirliği gibi birkaç faktörün birleşimidir.

Google Dünya Çapında En Fazla Kullanılan Arama Motorudur

Google, dünyanın en çok ziyaret edilen sitesidir. 2016’da 1,168 milyardan fazla aktif kullanıcısı vardı. Google ve diğer en bilindik arama motorlarının kullanımları aşağıdaki gibidir.

Dünya’da: Google; % 92.9, Bing; % 2.7, Yahoo! % 2.2

Avrupa’da Google; % 93, Bing % 3.2, Yandex % 1,5

Bunların yanı sıra;

  • 30.000 milyar sayfa Google tarafından dizine ekleniyor.

  • Google tarafından her gün 20 milyar site ziyaret ediliyor.

  • Her gün 3,3 milyar istek yapılıyor (ayda 100 milyar).

  • Taleplerin % 15’i yeni isteklerdir (günde 500 milyon)!

Google Ads Reklamları Anında Sonuç Verir

Arama motorlarında iyi referans almak zaman alır. Bunun yanı sıra çok rekabetçi bazı anahtar kelimelerde konumlandırma bazen imkansız hale gelir. Bu nedenle AdWords, yeni siteler veya az içeriğe sahip siteler için mükemmel bir alternatif olmaya devam etmektedir. Google Ads reklamları ile birlikte SEO ihmal edilmemelidir. Ancak SEO’da sonuçların uzun vadede görülebileceğini de unutmamak gerekir. Bu noktada AdWords ile hemen başlayabilir ve sonuç alabilirsiniz.

Google, ücretli reklam hizmetini giderek daha zorunlu hale getiriyor. Yani iyi ve başarılı bir şekilde SEO çalışmalarını yapsanız ve Google’ın ilk sayfasında olsanız bile burayı koruyacağınızdan emin değilsiniz. Reklam verenlerin sayısı arttıkça, konumlandırmanızın sıralamasında o kadar çok düşersiniz.

Adwords, Çok Hassas Hedefleme Sağlar

Google AdWords’ün temel güçlü yönlerinden birisi son derece alakalı ve hassas özelliğe sahip olan hedeflemesidir. İnternet kullanıcılarının araştırma nesnesine, coğrafi konumuna, diline, kullanılan cihaz türüne göre hedefleme yapılabilir.

Google Adwords anahtar kelimelerle faaliyet göstermektedir. Bir internet kullanıcısı anahtar kelimelerinizden birini aradığı anda, yeterli teklifi varsa, oluşturduğunuz bir reklamın görüntülenmesini tetikleyecektir. Ayrıca, örneğin teklifiniz yerelse, reklamınızın kapsamını örneğin İstanbul çevresinde 20 km’lik bir yarıçap üzerinde dağıtımını sınırlandırarak da sınırlayabilirsiniz.

Google Ads reklamları ile yapılabilecek bir diğer hedefleme yeniden pazarlama veya yeniden hedefleme, yani internet kullanıcılarını davranışlarına göre hedeflemektir. Daha önce bir ürüne danışmak için bir satıcı sitesini ziyaret ettiniz ve ardından bu ürünle ilgili duyurular aldınız mı? Bu bir yeniden pazarlama sürecidir. Bu işlemle, örneğin sitenizi ziyaret etmiş, sepetlerine ürün koymuş ancak satışı tamamlamamış internet kullanıcılarını hedeflemeyi seçebilirsiniz. Tek yapmanız gereken çekici bir görselle bir reklam oluşturmak ve bu reklamı Google ağının ortak web sitelerinde dağıtmaktır.

Adwords, Rakiplerinizin Arasından Sıyrılmanızı Sağlar

Rakiplerinizin anahtar kelimelerinize yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol edin. Yerleştirilmemiş ise bir AdWord kampanyası kullanmak, öne çıkmanız ve arama motorunda ki görünürlüğünüzü artırmanız için iyi bir yoldur.

Adwords, Çok Gelişmiş İstatistiksel Araçlar Sunar

Son olarak, Google ads reklamları ile kampanyanızın yatırım getirisini istediğiniz zaman bilmeniz mümkündür. Kampanyanız size yeterince para kazandırmıyor mu? Anahtar kelimelerinizin karlılığını kontrol edin ve kampanyanızı buna göre değiştirebilirsiniz.

Adwords, büyük esnekliğine ek olarak, reklam kampanyanızın başarısını ölçmek için de avantaj sağlar. Örneğin; dağıtım sıklığı, ortalama tıklama başına maliyet (TBM), edinme başına maliyet, kalite puanı, dönüşüm oranı gibi çok çeşitli göstergeler (KPI) sunar. Bu nedenle, Adword kullanımında ustalaşırsanız, tutarlı ve karlı bir şekilde trafik üretebileceksiniz.

AdWords’le ilgileniyorsanız ve ister kampanyalarınızın oluşturulması için ister bu araçla ilgili eğitim için profesyonel destek arıyorsanız herhangi bir yükümlülük altına girmeden bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin!

Maliyetin Kontrol Edilebilirliği

Google Ads reklamcılığında ki bir diğer avantaj ise maliyetlerin kontrol edilebilir olmasıdır. Minimum harcama eşiği bulunmadan aylık ya da günlük reklam başına ne kadar harcama yapılacağını seçebilirsiniz.

Siz de yukarda bahsedilen avantajlardan en iyi şekilde yararlanmak istiyor ve başarılı Google Ads reklamları istiyorsanız doğru adrestesiniz. Bizimle iletişime geçerek Google Ads ile ilgili çok daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.